Aanmaning van Xior Student Housing ontvangen?

U heeft een bericht ontvangen omdat er op dit moment nog een bedrag open staat bij Xior Student Housing. Xior heeft Ultimoo Incasso gevraagd om het openstaande bedrag alsnog bij u te incasseren.

Wij komen graag met u in contact om samen tot een oplossing te komen. Hieronder treft u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of wilt u toch liever contact met ons opnemen, dan kunt u ons via online chat, Whatsapp, e-mail of telefonisch bereiken.

Veelgestelde vragen
Waarom moet ik een bedrag aan Xior Student Housing betalen ?

U bent op dit moment woonachtig in een woning van Xior Student Housing, of heeft in het verleden een woning van XIOR Student Housing gehuurd. Voor deze woning moet u maandelijks huur en servicekosten betalen.

Volgens de administratie van Xior Student Housing blijkt dat er op dit moment nog een bedrag open staat. Het is Xior Student Housing niet gelukt om met u tot een oplossing te komen voor het openstaande bedrag.

Xior Student Housing heeft Ultimoo Incasso gevraagd om het openstaande bedrag alsnog bij u te incasseren. Meer informatie over Xior Student Housing kunt u vinden op xior.nl.

Op welke rekening moet ik de betaling verrichten ?

Wilt u de openstaande vordering inlossen dan kunt u uw betalingen overmaken op rekeningnummer NL79 INGB 0007 8278 56 t.n.v. Stichting Beheer Derdengelden Ultimoo Incasso BV. Vergeet niet als omschrijving uw dossiernummer te vermelden.

Ook kunt u gebruik maken van de Direct betalen knop op deze pagina. Indien u op dit moment nog woont in een woning van Xior Student Housing en u wilt uw maandelijkse huur betalen, dan verzoeken wij u om de maandelijkse huur aan Xior Student Housing over te maken. Dit zorgt ervoor dat het overzichtelijk blijft voor alle partijen. De maandelijkse huur voldoet u dus aan Xior Student Housing en de aflossingen aan Ultimoo Incasso.

Ik kan (nu) niet betalen, wat nu ?

Lukt het niet om de openstaande vordering binnen de door ons gestelde termijn te betalen dan is het in veel gevallen mogelijk om uitstel te krijgen. Via de chatfunctie hieronder kunt u direct uitstel van betaling aanvragen. Indien u al vaker om uitstel heeft gevraagd, regelingen niet bent nagekomen, er sprake is van een gerechtelijke procedure of er sprake is van een ontruiming dan kan het zijn dat u geen verder uitstel wordt verleend.

Ik wil graag een betalingsregeling treffen

Lukt het niet om de openstaande vordering in een keer te betalen dan is het in veel gevallen mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Van Xior Student Housing mogen wij een betalingsregeling met u treffen van maximaal 6 maandelijkse termijnen. Let op hoe sneller u de openstaande vordering betaald, hoe minder rente u betaald.

Indien u al vaker een betalingsregeling heeft gehad, betaalafspraken niet bent nagekomen, er sprake is van een gerechtelijke procedure of ontruiming dan kan het zijn dat we geen regeling meer met u mogen treffen. Een betalingsregeling kunt u eenvoudig aanvragen via de chatfunctie hieronder.

Ik wil graag weten wat er op dit moment open staat

Wilt u weten wat er op dit moment open staat in uw dossier? Via de chatfunctie hieronder kunt u direct om een overzicht vragen. Wij sturen u dan binnen 3 werkdagen een overzicht per mail toe.

Ik heb meerdere schulden, wat nu ?

Heeft u meerdere schulden en komt u er zelf niet meer uit ? Stuur ons dan een mail via huur@ultimoo.nl vermeld in de onderwerpregel uw dossiernummer en leg uw situatie uit in de e-mail. Wij zullen uw situatie beoordelen, indien noodzakelijk telefonisch contact opnemen en eventueel doorverwijzen naar de lokale hulpinstanties bij u in de buurt.

Indien u toch liever zelf hulp zoekt dan kunt u volledig anoniem bellen met Geldfit via 0800-8115. Geldfit is de plek voor tips en informatie over geld. Ze geven u advies of brengen u in contact met professionele hulpinstanties bij geldproblemen. Zie voor meer informatie www.geldfit.nl.

Ik ben het niet eens met de vordering?

Indien u het niet eens bent met de openstaande vordering neem dan z.s.m. contact met ons op. Stuur een e-mail naar huur@ultimoo.nl, vermeld in de onderwerpregel uw dossiernummer en geef in uw mail duidelijk aan waar u het niet mee eens bent. Voeg zoveel mogelijk bewijsstukken toe om uw standpunt te onderbouwen. Zodra wij uw mail hebben ontvangen zullen wij deze indien nodig bespreken met XiorStudent Housing. Zodra wij een reactie hebben ontvangen van Xior Student Housing zullen wij u weer per e-mail van een reactie voorzien.

Wat gebeurt er als ik geen contact opneem ?

Als u niet reageert op onze contactpogingen en de vordering nog niet ( volledig ) heeft betaald loopt u het risico dat wij Xior Student Housing adviseren om een rechtszaak tegen u op te starten. De kosten van een rechtszaak zijn aanzienlijk en zullen bij toewijzing van de rechter ook volledig bij u in rekening gebracht worden. Ultimoo Incasso zal na akkoord van Xior Student Housing een gerechtsdeurwaarder inschakelen om een dagvaarding aan u te betekenen ( te overhandigen ). In deze dagvaarding wordt u opgeroepen om voor de rechter te verschijnen.

Ik heb een dagvaarding ontvangen, wat nu ?

Ultimoo Incasso heeft een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld en gevraagd om een dagvaarding aan u te betekenen. In de dagvaarding wordt u opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding staat op welke datum u voor de rechter moet verschijnen, op welke locatie u moet verschijnen, waarvoor u precies voor de rechter moet verschijnen en welk bedrag u precies moet betalen.

Indien de vordering klopt dan hoeft u niet naar de zitting toe en adviseren wij u om minimaal 48 uur voor de zitting voor algehele betaling zorg te dragen en ons te bellen op 0348-486406 om ons hiervan op de hoogte te brengen. Als u ons op tijd op de hoogte stelt kunnen wij de zitting intrekken bij de rechtbank. Dit zorgt ervoor dat u geen extra griffiekosten hoeft te betalen.

Indien de vordering klopt, maar u kunt het bedrag niet ineens betalen dan is het in sommige gevallen nog mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Let op, dit is enkel mogelijk als Xior Student Housing hiermee akkoord gaat. Een mogelijke regeling zal dan getroffen worden onder verband van vonnis. Dat wil zeggen dat we de rechter in ieder geval het vonnis laten wijzen. Mocht u zich later dan niet aan de afspraken houden dan kan het vonnis dat is behaald direct ten uitvoer gebracht worden. Wij kunnen dan alsnog beslag leggen of uw woning laten ontruimen. Neemt u hiervoor contact met ons op via huur@ultimoo.nl of telefonisch via 0348-486406 en zorg ervoor dat u uw dossiernummer bij de hand heeft.

Indien de vordering niet klopt dan kunt u op de zitting verschijnen en tijdens de zitting uw verweer kenbaar maken aan de rechter. U mag uw verweer ook schriftelijk indienen bij de rechter, dan hoeft u niet naar de zitting toe. Zorg ervoor dat uw verweer ruim voor de zittingsdatum schriftelijk is ingediend bij de rechtbank (incl. bewijsstukken). Hierna zal de rechtbank partijen een rolbericht sturen waarin staat vermeld hoe de procedure verder zal gaan verlopen.

Ik heb de uitspraak van de rechter (vonnis) ontvangen, wat nu ?

Als de rechter uw zaak heeft beoordeeld zal er uiteindelijk een uitspraak worden gedaan door de rechter. Alle partijen krijgen deze uitspraak toegestuurd. Deze uitspraak wordt ook wel vonnis genoemd. De rechter kan de door Ultimoo Incasso ingestelde vordering (deels) toewijzen of als de vordering niet zou kloppen of onvoldoende onderbouwd zijn ook (deels) afwijzen.

In het geval dat de vordering in het voordeel van Ultimoo Incasso wordt toegewezen kunnen er twee uitspraken volgen. Wij ontvangen een betaalvonnis. In dit vonnis wordt de vordering toegewezen en zult u voor betaling moeten zorg dragen. Dit vonnis zal doorgestuurd worden naar een door Ultimoo Incasso ingeschakelde gerechtsdeurwaarder met het verzoek om het vonnis te executeren. Neemt u z.s.m. contact op via 0348-486406 of met de ingeschakelde gerechtsdeurwaarder als u inmiddels een bericht van hen heeft ontvangen om tot een oplossing te komen.

Indien wij een ontruimingsvonnis ontvangen dan heeft de rechter geoordeeld dat wij de door u gehuurde woning mogen ontruimen en dat u ook voor betaling van de huurachterstand moet zorg dragen. Dit vonnis zal na ontvangst direct door Ultimoo Incasso worden doorgestuurd naar de gerechtsdeurwaarder met het verzoek om het vonnis aan u te betekenen onder gelijktijdige aanzegging van de gerechtelijke ontruiming. Zodra u de aanzegging ontruiming ontvangt adviseren wij u z.s.m. contact op te nemen met de gerechtsdeurwaarder of met Ultimoo Incasso via 0348-486406.

In sommige gevallen kunt u ontruiming voorkomen door voor de ontruimingsdatum voor algehele betaling zorg te dragen. Let op, dit is enkel het geval als Xior Student Housing hiermee akkoord gaat.

Snel contact en zelf regelen

snel-contact-via-whatsapp

Via Whatsapp krijgt u snel contact met onze medewerkers en kunt u direct zaken online regelen. Heeft u geen Whatsapp? Gebruik dan de online chat hieronder.

Toch liever persoonlijk contact ?

Mail ons via huur@ultimoo.nl of bel ons via 0348-486406.