1 2 Collect

1 2 Collect, een project met impact

Met 1 2 Collect geven we werkloze mensen een stabiele (financiële) toekomst.

Samenwerking met het UWV

Met 1 2 Collect ('I want to collect') geeft Ultimoo werkloze mensen een (financiële) toekomst. In samenwerking met het UWV van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is Ultimoo in 2011 begonnen met het sociale project. Inmiddels zijn ruim 350 werkloze mensen door Ultimoo opgeleid en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

samenwerking-uwv-en-ultimoo

Zó werkt 1 2 Collect!

Het doel van 1 2 Collect is om werkloze mensen te begeleiden naar een nieuwe baan. Op die manier kunnen zij hun financiële situatie verbeteren en worden zij minder snel geconfronteerd met betalingsachterstanden of problematische schulden. Ze bouwen aan hun eigen stabiele toekomst.

hoge-incassoscore-wit

Aanmelding UWV

Het UWV draagt mensen zonder baan aan voor deelname aan het project. Via speeddates worden uiteindelijk de meest geschikte kandidaten geselecteerd.

innovatiekracht-wit

Opleiding Ultimoo

De geselecteerde mensen worden door Ultimoo opgeleid tot Collector. Als zij de opleiding succesvol doorlopen ontvangen zij natuurlijk een diploma.

persoonlijk-contact-wit

Solliciteren

Na afronding van de opleiding helpt Ultimoo de geslaagden bij het vinden van een baan in de branche. Uiteraard blijven we contact houden om te kijken hoe het met ze gaat.

"Dankzij 1 2 Collect kreeg ik mijn leven weer op de rails..."

Jeroen was 23, woonde in Amsterdam, had geen vaste baan en kon maar moeilijk rondkomen. "Ik moest elke maand de eindjes aan elkaar knopen." In 2012 werd Jeroen door het UWV geselecteerd voor 1 2 Collect. "Ik zag er in het begin best tegen op, maar na een fijn gesprek in Woerden ben ik er vol voor gegaan. De opleiding was leuk, maar soms wel even doorzetten."

Uiteindelijk slaagde Jeroen en vond hij binnen een maand een nieuwe baan. "Toen ik werd aangenomen was ik heel blij. Ik ging eindelijk weer een eigen inkomen verdienen. Bovendien had ik het gevoel dat ik mensen écht kon helpen."

Jeroen is het UWV en Ultimoo erg dankbaar. "Natuurlijk weet je nooit hoe mijn leven anders zou zijn gelopen. Maar dankzij het project van Ultimoo heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. We zijn nu ruim 10 jaar verder en ik voel me helemaal gelukkig!"

jeroen-bij-ultimoo