Generatie Z Verandert het Spel: Een nieuwe energie op de werkvloer

generatie-z

In de dynamische wereld van werk en ondernemerschap zien we een interessante verschuiving. De jongste generatie op de werkvloer, generatie Z, brengt een nieuwe energie en een frisse blik die bedrijven transformeert Daar waar door oude generaties weleens met negatieve vooroordelen wordt gekeken naar de jongste generaties, merken we bij Ultimoo momenteel het tegendeel..

Wij hebben namelijk het genoegen gehad om deze opkomende talenten van dichtbij te ervaren. Hun inzet, plichtsgetrouwheid, en kwaliteit van werk hebben ons aangenaam verrast en bieden een veelbelovende blik op de toekomst van ons bedrijf en ondernemend Nederland.

Generatie Z bij Ultimoo Incasso

Bij Ultimoo hebben we de afgelopen jaren veel van Generatie Z mogen zien. Deze jonge mensen hebben onze bedrijfscultuur en -resultaten zeker verrijkt. Arjan Stigter, Algemeen Directeur, deelt zijn enthousiasme: "De jongste generatie op onze werkvloer brengt een nieuwe dynamiek en energie binnen ons bedrijf. Hun frisse perspectieven en digitale vaardigheden hebben ons geholpen om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen."

Raymond Eerland, Manager Operations, herkent de kenmerken van de nieuwe generatie in zijn team: "Wat mij opvalt aan onze Gen Z-collega's is hun plichtsgetrouwheid en kwaliteit van hun werk. Ze zijn niet alleen gefocust op hun eigen succes, maar ook op het succes van het team en het bedrijf als geheel." 

Daarnaast valt het op dat veel van onze jongste collega's erg begaan zijn met debiteuren. Zij hebben aandacht voor de situatie van debiteuren en proberen hen écht te helpen. Dit sluit aan bij de maatschappelijke betrokkenheid van deze generatie. 

Ultimoo Incasso: Een Kweekvijver voor Talent

Bij Ultimoo geloven we in het koesteren en ontwikkelen van talent. Ons bedrijf biedt een omgeving waarin jonge professionals zich kunnen ontplooien, met nadruk op:

  • Persoonlijke ontwikkeling: We bieden uitgebreide trainingsprogramma's, stages en mentorships om ervoor te zorgen dat onze medewerkers kunnen groeien in hun rol en daarbuiten.

  • Technologie en innovatie: Als voorlopers in de incassobranche zetten we sterk in op technologische vooruitgang, waarbij we jonge professionals de ruimte geven om met innovatieve oplossingen te komen.

  • Een inclusieve cultuur: Wij waarderen diversiteit en streven naar een inclusieve werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en zijn of haar mening telt.

MBO'ers zijn kanjers!

Ultimoo heeft nauw contact met MBO en HBO scholen voor uiteenlopende stages. Op die manier helpen we jong talent om de eerste stappen te zetten in een professionele omgeving. En dat dit aan twee kanten bevalt blijkt wel uit het feit dat veel stages worden omgezet in een dienstverband. "Het klikt van twee kanten en dit willen we als bedrijf graag uitdragen. Blijkbaar heeft Ultimoo een goede klik met de jonge generatie en voelen zij zich thuis bij ons". 

Als je ons vraagt welke vooropleiding je nodig hebt om bij ons te slagen dan is dat niet perse een HBO diploma. De MBO-studenten die bij ons stage lopen of komen (flex)werken doen op geen enkele manier onder voor de HBO’ers of meer ervaren collega’s. Het is fantastisch om te zien hoe zij werken en hoe snel zij de werking van systemen door hebben. Ze kunnen goed overweg met nieuwe vormen van communicatie en zelfs aan de telefoon, in een persoonlijk gesprek, weten ze harde noten te kraken. "Ultimoo werkt nu al een paar jaar samen met MBO scholen en het zijn kanjers! Ze zijn onmisbaar voor de toekomst en zorgen zeker ook voor een nieuwe vibe op de werkvloer."

Wie is Generatie Z?

Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2010, is opgegroeid in een wereld vol technologische vooruitgang en sociale media. Zij hebben nooit een wereld gekend zonder internet en beeldschermen. Dit heeft hen gevormd tot wie ze zijn, zowel persoonlijk als professioneel. 

Hun kenmerken onderscheiden zich duidelijk van voorgaande generaties:

  • Digitaal vaardig: Gen Z heeft technologie en digitale platforms in hun DNA. Ze navigeren moeiteloos door complexe systemen en zijn altijd op zoek naar manieren om processen te optimaliseren.

  • Zelfbewust en onafhankelijk: Ze weten wat ze willen en zijn niet bang om voor zichzelf op te komen. Dit zelfbewustzijn vertaalt zich in hun werkethiek en ambities.

  • Maatschappelijk betrokken: Deze generatie is zeer bewust van wereldwijde problemen en streeft naar een betere wereld, ook binnen hun werk.

  • Zoekt stabiliteit en ontwikkeling: In tegenstelling tot de vrijgevochten millennials, zoekt Gen Z naar stabiliteit in hun carrière en zijn ze leergierig, altijd op zoek naar mogelijkheden om te groeien.

De Toekomst is Nu

De komst van generatie Z op de werkvloer is niet alleen een nieuw hoofdstuk voor Ultimoo, maar voor de gehele bedrijfswereld. Hun unieke benadering van werk, technologie, en maatschappelijke betrokkenheid daagt traditionele werkwijzen uit en biedt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie.

Ultimoo Incasso staat aan de vooravond van deze verandering. Met een duidelijke visie op de toekomst en een stevige basis in het heden, zijn we trots op onze Gen Z-medewerkers en kijken we uit naar de voortzetting van deze productieve samenwerking.

In de woorden van Arjan Stigter: "Generatie Z is niet de toekomst van het werk; ze zijn het heden. Hun impact is nu al voelbaar, en ik kan niet wachten om te zien waar hun onbegrensde potentieel ons zal brengen."

Bij Ultimoo omarmen we deze nieuwe golf van talent met open armen, wetende dat zij een sleutel kunnen zijn tot blijvend succes en innovatie in onze sector.