Studiedag Huurincasso 2024: Maatschappelijk incasseren in een veranderende wereld

huurincasso-studiedag

Op 2 oktober 2024 wordt in Utrecht een nieuwe Studiedag Huurincasso georganiseerd. Tijdens dit evenement, dat georganiseerd wordt voor credit managers van woningcorporaties in Nederland, wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen op het gebied van huurincasso. Ultimoo zal als vooraanstaand incassobureau op het gebied van huurincasso een speciale kennissessie organiseren over huurincasso en Artificial Intelligence (AI). 

Hoe gaat het met de huursector?

Uit een recent rapport van het Nibud blijkt dat de financiële situatie van Nederlandse huishoudens over het algemeen is verbeterd. Veel mensen vinden het makkelijker om rond te komen dan in 2018 en 2022 en voelen zich meer in controle over hun financiën. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Vooral huurders, huishoudens met lagere of wisselende inkomens en jongvolwassenen blijven kwetsbaar. Dit zijn precies de doelgroepen waar woningcorporaties zich op richten, wat betekent dat zij voor aanzienlijke uitdagingen staan.

In het nieuwe coalitieakkoord staan geen structurele verhogingen van de bijstand en het minimumloon gepland staan, maar huurders worden wel gecompenseerd met hogere huurtoeslag en Kindgebonden Budget. De vraag blijft echter hoe effectief deze maatregelen zullen zijn voor huurders die moeite hebben om rond te komen.

De economische druk is verder toegenomen door de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de huidige spanningen in het Midden-Oosten. Verwacht wordt dat de brandstofprijzen verder zullen stijgen, wat de financiële last voor veel huishoudens zal verergeren.

Vroegsignalering en financiële uitdagingen

Vroegsignalering van schulden blijkt nog steeds problematisch bij veel gemeenten. Er zijn grote verschillen tussen gemeenten in hoe zij vroegsignalering aanpakken. Het belang van tijdige hulpvragen door mensen met een schuld en een effectieve vroegsignalering kan niet genoeg benadrukt worden. Een groeiende groep die aandacht behoeft zijn jongvolwassenen. Zij staan voor de uitdaging van zelfstandig wonen, wat vaak gepaard gaat met financiële problemen. 

Studiedag Huurincasso 2024: Inspiratie en kennisdeling

Tijdens de Studiedag Huurincasso zullen verschillende sprekers hun visie geven op de actuele uitdagingen en specifieke onderwerpen binnen huurincasso. Naast deze waardevolle inzichten, biedt de middag sessies waarin kennis en vaardigheden worden gedeeld. Dit is ook een uitstekende gelegenheid om collega's uit de sector te ontmoeten en te netwerken.

Kennissessie Ultimoo: Alles over AI in huurincasso

De kennissessie die door Ultimoo gegeven wordt is er eentje over een hot topic in de professionele wereld van vandaag: Artificial Intelligence. De integratie van technologie, en in het bijzonder AI, speelt een cruciale rol in het moderniseren van incassoprocessen. Ultimoo maakt gebruik van generatie-gestuurde trajecten, waarmee maatwerk wordt geleverd voor elke huurder.

Benieuwd hoe Ultimoo de nieuwste technieken gebruikt voor een efficiënter incassoproces? Kom naar de Studiedag Huurincasso 2024 en schrijf u direct in!

Meer informatie en inschrijven