Tijdelijk Noodfonds Energie heropend

tijdelijk-noodfonds-energie

In een tijd waarin energiekosten een steeds grotere uitdaging vormen, brengt het Tijdelijk Noodfonds Energie hoop en verlichting voor huishoudens die worstelen met hoge energierekeningen en een beperkt inkomen.

Initiatief van energieleveranciers en de Rijksoverheid

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat vanaf vandaag weer toegankelijk is, verstrekt financiële steun aan in aanmerking komende huishoudens om een deel van hun energierekeningen te dekken voor een periode van zes maanden na aanvraag. Met een totale bijdrage van €60 miljoen van verschillende energieleveranciers en de Rijksoverheid, biedt dit initiatief een broodnodige verlichting voor velen.

"De impact van het Tijdelijk Noodfonds Energie op de samenleving kan niet worden onderschat," zegt Arjan Stigter, Algemeen Directeur van Ultimoo Incasso. "Als bedrijf in de financiële sector zien we dagelijks de worstelingen van mensen die moeite hebben om hun rekeningen te betalen. Dit fonds biedt niet alleen financiële ondersteuning, maar ook hoop en gemoedsrust voor duizenden huishoudens."

Wie komt in aanmerking voor het Noodfonds?

Om steun aan te vragen bij het noodfons, moet aan een aantal spelregels worden voldaan.

  • Bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum.
  • Huishouden heeft zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarme bij een energieleverancier.
  • Rekening is hoger dan 8-10% van het gezamenlijke butio-inkomen.

Indien de aanvraag wordt goedgekeurd betaalt het Noodfonds het bedrag boven de 8-10% grens. De steun is direct toegankelijk via noodfondsenergie.nl, waar huishoudens de aanvraag online kunnen indienen tot en met 31 maart 2024.

Ultimoo Incasso is toegewijd aan het ondersteunen van financiële gezondheid en gelooft sterk in het belang van dit soort initiatieven om mensen in financiële nood te helpen. We moedigen iedereen die in aanmerking komt voor steun aan om zich aan te melden en gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie en de aanvraagprocedure, bezoek noodfondsenergie.nl. Voor vragen of assistentie staat de landelijke hulplijn van het Noodfonds klaar om te helpen.

Heeft u op dit moment een energievordering bij Ultimoo?
Heeft u een of meerdere energierekeningen niet betaald en heeft u hiervan bericht ontvangen van Ultimoo Incasso? Dan is het belangrijk dat u contact opneemt met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar het Noodfonds. U kunt te allen tijde contact opnemen via 0348-782080.