Aanmaning van GS1 ontvangen?

snel-contact-via-whatsapp

Via onze chatbot vindt u snel antwoord op uw vragen en kunt u van alles direct regelen.

Veelgestelde vragen
Waarom heb ik een factuur ontvangen?

GS1 is een Not-For-Profit organisatie (NFPO). De organisatie wordt gedragen door bedrijven en is niet gericht op het maken van winst. Omdat u een dienst afneemt van GS1 bent u deelnemer en hebt u een factuur ontvangen. Deze factuur is tot op heden niet betaald en daarom heeft GS1 ons ingeschakeld. 

Waarom is de factuur hoger dan vorig jaar?

Als u een codepakket van 100 of groter hebt, wordt u in het nieuwe tariefstelsel aangemerkt als premium member. Vanaf 2023 betaalt u een vast bedrag per codepakket én een premium bijdrage. Deze laatste is een deelnemersbijdrage en is afhankelijk van uw omzet.

Overheden, bedrijven en consumenten eisen steeds meer data. Het delen van deze data is nodig om ook in de toekomst producten te verkopen en efficiënter te kunnen werken. Om u te helpen bij unieke identificatie en het delen van goede productdata, heeft GS1 per 12 december 2022 de tarieven aangepast. Aangezien GS1 een Not-For-Profit organisatie (NFPO) is, worden alle kosten voor investeringen in (nieuwe) standaarden, oplossingen en de GS1 dienstverelning verdeeld onder alle deelnemers. 

Zijn de nieuwe tarieven ook gecommuniceerd?

Jazeker. GS1 heeft deelnemers tussen 8 oktober en 7 november 2022 via het bij hen bekende e-mailadres van de hoofdcontactpersoon op de hoogte gebracht van de nieuwe tarieven. Daarnaast was de tariefinformatie vanaf oktober 2022 te lezen op de corporate website van GS1.

Ik heb al betaald. Wat moet ik doen?

Als u de factuur van GS1 al betaald heeft, heeft GS1 de betaling wellicht niet goed kunnen verwerken of hebben uw betaling en onze communicatie elkaar gekruist.

Om uw betaling bij GS1 te kunnen verifiëren hebben wij bepaalde informatie van u nodig. Deze kunt u aan ons doorgeven door het formulier onderaan deze pagina in te vullen of een online chat te starten via de optie Ik heb al betaald

Let op! In 2020 is het bankrekeningnummer van GS1 bij Deutsche Bank opgeheven. De huidige IBAN bij ABN Amro is terug te vinden op uw GS1 factuur.

Ik kan (nu) niet betalen, wat nu?

Als u de factuur niet direct kunt betalen, is het mogelijk om een betalingsregeling met ons af te spreken. U kunt eenvoudig een betalingsregeling aanvragen via de online chat.

Waar kan ik de factuur van GS1 vinden?

U kunt uw GS1-factuur vinden in uw MijnGS1 portaal. Als u geen toegang (meer) hebt tot uw account kunt u dit regelen via de afdeling customer support van GS1. 

Let op! Als u de factuur opvraagt, dient deze nog steeds betaald te worden. Daarom is het raadzaam om de factuur eerst te betalen en vervolgens een kopie van de factuur zelf op te vragen.

Ik heb al betaald (GS1)

1. Uw dossier

2. Uw betaalgegevens

Wat gaat er nu gebeuren?
Als u de gegevens van uw betaling (compleet) met ons gedeeld hebt zullen wij deze verifiëren bij GS1. Als alles in orde is zullen wij uw dossier direct sluiten.